Amenajarea gazonului

Amenajarea gazonului in Suceava

Gazonul poate fi intalnit in multe locatii. Fie ca este vorba despre stadioane, aeroporturi pentru avioane de mici dimensiuni, parcuri, gradini domestice, etc, acesta trebuie amenajat si intretinut

Amenajarea gazonului Suceava

Amenajarea si infiintarea gazonului Suceava

corect. S.C. Zambet de Primavara S.R.L. din Suceava va ofera servicii de amenajare a gazonului la cele mai inalte standarde, realizate cu lucratori cu experienta indelungata in acest domeniu. Astfel, gradina, terasa, suprafata din fata firmei vor avea un aspect ireprosabil. Mai jos, va oferim pe scurt cateva informatii despre operatiunile necesare pentru amenajarea gazonului:

Pregatirea terenului pentru infiintarea gazonului

Terenul destinatie trebuie sa fie sapat la adancimea de 20-30 cm si apoi nivelat bine cu ajutorul unei greble, astfel incat, la insamantare, stratul de deasupra solului sa fie maruntit si in acelasi timp, tasat. In caz contrar, semintele folosite, fiind marunte, se strecoara printre bolovani si nu vin in contact strans cu solul.

Ce plante se folosesc pentru amenajarea  gazonului?

Componenta de baza a gazonului este reprezentata de graminele perene, care traiesc multi ani. Din cateva mii de specii de graminee cunoscute, se utilizeaza, de obicei, pentru amenajarea gazonului, doar o mica parte. Gramineele utilizatate cel mai des pentru gazonul din parcuri si gradini sunt:

Agrostis stolonifera si Argostis tenuis (iarba campului), Festuca rubra (paisul rosu), Lolium multiflorum (raigrasul aristat), Lolium perenne (raigrasul englezesc, denumit si iarba de gazon), Poa

pratensis (firuta), Phleum pratense (timoftica).

Cum se face insamantarea gazonului?

Insamantarea gazonului se realizeaza la sfarsitul verii, toamna sau primavara devreme. Semanatul gazonului se face prin imprastiere manuala folosind un ameste

Amenajare gazon Suceava

Amenajarea si infiintarea gazonului Suceava

c de 2-4 specii de graminee, in functie de conditiile de temperatura, umiditate si lumina ale suprafetei respective. Cantitatea de samanta necesara depinde de amestecul folosit.

 

Pentru detalii suplimentare despre amenajarea gazonului si pentru alte operatiuni din aceasta gama va rugam sa ne contactati la numarul de telefon din sectiunea contact sau la numerele afisate mai jos,  prin e-mail sau folosind formularul din pagina de contact.

 

S.C. Zambet de Primavara S.R.L.
va ofera urmatoarea gama de servicii: amenajarea gazonului, intretinerea gazonului, plantarea pomilor si plantelor, amenajarea de pergole, leagane si foisoare, amenajari sisteme de irigatie, amenajarea aleilor cu pavele, piatra, pavaje ecologice, intretinerea livezilor si copacilor ornamentali,
servicii de deszapezire.
Zambet de Primavara - logo

Zambet de Primavara – logo

C.U.I: 34412871
Nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J33/374/24.04.2015

Str. Aleea Vamii nr. 10
Cod Postal: 727525
Loc. Scheia, jud. Suceava
Telefon de contact: 0720.682.710

 

 Investete in oameni
Investeşte în oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”
Titlul proiectului: “Economia sociala e sansa ta”
Contract nr. POSDRU/168/6.1/S/146042

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .

 

 

 

Comments are closed