Intretinerea gazonului

Intretinerea gazonului in Suceava

S.C. Zambet De Primavara S.R.L. va ofera servicii de intretinere a gazonului la cele mai inalte standarde, realizate cu lucratori cu experienta in acest domeniu. Astfel, gradina, terasa, suprafata din

fata firmei vor avea un aspect ireprosabil si intretinerea gazonului dvs. va fi o problema rezolvata.

Cum se face intretinerea gazonului?
Intretinerea gazonului in Suceava

Intretinerea gazonului in Suceava

Intretinerea gazonului se realizeaza urmarindu-se cateva repere importante:

  • pentru a-si mentine culoarea verde placuta si aspectul ingrijit, gazonul se uda cu regularitate si se tunde (coseste) repetat (ori de cate ori plantele ating inaltimea de 8-10 cm, indepartandu-se o treime pana la jumatate din lungimea lor). Este bine sa se stimuleze cresterea ierbii din gazon prin aplicarea ingrasamintelor. Astfel, primavara, inainte de pornirea vegetatiei si apoi de 2-3 ori in timpul verii (dupa un tuns, pe gazonul uscat), se imprastie cantitati mici de azotat de amoniu pentru 10 metri patrati se aplica circa 30 g). Dupa aplicarea acestui ingrasamant se uda imediat.
  • Cand un gazon, imbatranit, are o culoare neplacuta, verde-albastruie cu nuante violete (mai ales pe timp racoros) si o crestere inceata, este semn ca solul respectiv duce lipsa de fosfor. In acest caz, in timpul iernii, pe solul inghetat sau pe zapada, se imprastie circa 400 g superfosfat.
  • Gazonul se poate infiinta si folosind brazdele intelenite (patrate, cu latura de 30-440 cm si groase de 6-8 cm sau fasii lungi de 1,5 cm, late de 30-40 cm si de aceeasi grosime). In spatiile ramase intre brazde se introduce pamant marunt sau mranita, apoi se uda.
Operatiuni ce se efectueaza pentru intretinerea gazonului explicate detaliat
1. Pregatirea solului pentru intretinerea gazonului

Se indeparteaza buruienile manual sau se utilizeaza un erbicid total. Dupa stropirea cu erbicid este necesara o perioada de asteptare de aprox. doua saptamani pana la inceperea operatiunii de semanare. Trebuie sa va asigurati ca stratul superior este lipsit de pietre, lemn sau alte obiecte de dimensiuni mari. Solul trebuie afanat, prin sapare pana 20 – 30 cm. Valoarea optima a pH-uIui solului este de 5,5 – 6,5. Stratul superior trebuie sa aiba o adancime de 8 -12 cm, pentru ca apa sa poata patrunde cu usurinta in el. Toate amenajarile de drenare din substrat trebuie sa functioneze corespunzator. Inainte de semanat nivelul superior trebuie nivelat, prin presare usoara, de mai multe ori, cu un cilindru si trebuie greblat cu grija.

2. Plantarea gazonului

Dupa nivelarea si afanarea solului, se pot semana semintele de gazon. Trebuie res­pectate urmatoarele recomandari: semanatul se poate face din aprilie pana la inceputul lui septembrie, trebuie stabilit mai intai destinatia gazonului si apoi selectat ameste­cul adecvat de seminte, pentru a distribui in mod uniform semintele de gazon, impartiti cantitatea de seminte in doua parti egale. Amestecati fiecare parte cu nisip alb, fin. Semanati prima parte in lungul terenului, iar a doua parte de-a latul acestuia. Veti putea vedea pe nisip unde au cazut semintele, dupa semanare, semintele se acopera cu sol prin greblarea usoara a stratului superior. Semintele de gazon trebuie sa fie acoperite cu un strat de sol cu o grosime de doua ori mai mare decat cea a semintelor (0,5 – 2 cm), dupa ce semintele au fost acoperite, solul trebuie presat usor cu cilindrul pentru ca semintele sa faca contact cu solul de sub ele. Atentie! Nu lasati solul sa se usuce dupa semanat; udarea semintelor si a solului are o importanta vitala pentru tinerele plantute de iarba!

 3. Irigarea gazonului

Udarea corecta va duce la cresterea unui gazon atragator si stabil. Utilizati o sursa de apa aflata in apropierea gazonului, avand apa de buna calitate. Frecventa udarilor depinde in mare parte de cantitatea de ploaie si de evaporarea apei din gazon. Timpul cel mai potrivit pentru udare este seara, cand evaporarea apei din iarba este cea mai redusa. Cateva sfaturi utile: udati intens pentru ca apa sa penetreze la 10 cm sub stratul superior de sol, este mai bine sa udati intens la anumite intervale decat cate putin in fiecare zi, nu udati daca ploua in mod regulat, o data la fiecare 2-3 zile daca a cazut o cantitate mica de ploaie, in fiecare zi in perioadele extrem de secetoase, udati cu un aspersor, pentru inceput udati cu grija pentru a nu imprastia semintele.

4. Fertilizarea solului

Pentru a obtine un covor de gazon perfect este necesara o buna fertilizare a solului. Oamenii nu pot trai fara hrana; nici plantele nu pot. Planul de fertilizare se bazeaza pe analiza solului. Nu uitati ca diferite elemente chimice sunt indepartate de apa in timpul anului sau sunt consumate in intregime de gazon.

 5. Tunderea gazonului

Tunderea gazonului determina aspectul acestuia. Este deci important aplicarea unui program corect de taiere. Daca vremea face imposibila taierea, amanati-o cateva zile. Gazonul trebuie taiat ultima oara pe sezon cu zece zile inainte de a fi acoperit de zapada. Lista inaltimilor de taiere corecte este data mai jos.

Toate operatiunile de mai sus pentru intretinerea gazonului pot fi efectuate de angajatii firmei S.C. Zambet De Primavara S.R.L. la cele mai inalte standarde.

Pentru detalii suplimentare despre intretinerea gazonului si pentru alte operatiuni din aceasta gama va rugam sa ne contactati la numarul de telefon din sectiunea contact sau la numerele afisate mai jos,  prin e-mail sau folosind formularul din pagina de contact.

S.C. Zambet de Primavara S.R.L.
va ofera urmatoarea gama de servicii: amenajarea gazonului, intretinerea gazonului, plantarea pomilor si plantelor, amenajarea de pergole, leagane si foisoare, amenajari sisteme de irigatie, amenajarea aleilor cu pavele, piatra, pavaje ecologice, intretinerea livezilor si copacilor ornamentali, servicii de deszapezire.

Zambet de Primavara - logo

C.U.I: 34412871
Nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J33/374/24.04.2015
Str. Aleea Vamii nr. 10
Cod Postal: 727525
Loc. Scheia, jud. Suceava
Telefon de contact: 0720.682.710

 Investete in oameni

Investeşte în oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”
Titlul proiectului: “Economia sociala e sansa ta”
Contract nr. POSDRU/168/6.1/S/146042

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .

 

 

Comments are closed